primaria giurgiu.jpgDupă ce în ianuarie a fost liberalizată piaţa energetică pentru consumatorii noncasnici, Primăria Municipiului Giurgiu a avut posibilitatea să participe, pe 21 februarie, la procedura de achiziţie a energiei electrice, în sistem electronic. Astfel, municipalitatea a dorit să obţină un preţ mai mic la energia electrică, în comparaţie cu cel plătit în prezent, respectiv de circa 300 de lei pe MW/h.

La licitaţie au participat şase societăţi autorizate de Autoritatea Naţională a Reglementare în Domeniul Energiei, iar preţul de referinţă cerut de Primăria Giurgiu a fost de 175 de lei MW/h, obţinând 159,4 lei, pentru aceleaşi servicii pe care le plăteşte în prezent actualului furnizor de energie electrică, respectiv Enel.

În urma licitaţiei, Primăria Giurgiu va încheia un contract cu firma ieșeană Fidelis Energy, urmând să plătească de la 1 aprilie, la factura de curent, cu circa 50% mai puţin pentru sediul propriu, iluminatul public, toate instituţiile subordonate şi pentru toate unităţile de învăţământ. Conform datelor primite de la Bursa Romană de Mărfuri, municipalitatea a obţinut un preţ record, comparativ cu alte oraşe, în urma licitaţiei electronice de achiziţie a energiei electrice.

Economia resimţită la buget va fi una considerabilă, având în vedere că numai pentru iluminatul public, municipalitatea plătea circa 200.000 de lei lunar.