primaria giurgiu.jpgPrimăria municipiului Giurgiu a iniţiat o campanie de strângere de haine groase pentru oamenii fără adăpost care au fost găsiţi în aceste zile geroase pe străzile din oraş.

„La Centrul de Primiri în Regim de Urgenţă din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială Giurgiu au primit adăpost în aceste zile de ger intens 16 persoane cu vârste cuprinse între 8 şi 65 de ani. La primirea în centru ei sunt deparazitaţi, spălaţi şi primesc trei mese pe zi şi medicaţie de urgenţă dacă este necesar acest lucru. Dar, pentru că aceştia duc lipsă şi de haine adecvate sezonului rece municipalitatea a iniţiat şi o campanie de strângere de haine groase şi îmbrăcăminte pentru sezonul rece de la locuitorii municipiului Giurgiu care pot şi sunt dispuşi să facă astfel de gesturi”, a declarat Ana Maria Bogdan, reprezentantă a primăriei.

Ea spune că astfel au fost deschise în municipiul Giurgiu două centre de colectare pentru haine groase ce vor fi distribuite oamenilor fără adăpost la Cantina de Ajutor Social şi la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială Giurgiu. Printre cei care şi-au găsit un adăpost pe perioada geroasă în Centrul de Primiri în Regim de Urgenţă Giurgiu se află persoane fără locuinţe, persoane care au fost internate în spitale şi nu au unde să se ducă şi chiar minori, unii dintre aceştia fără documente de identitate. AGERPRES