Aproape 100 de milioane de euro vor fi alocaţi anul acesta în proiecte de investiţii pentru dezvoltarea municipiului Galaţiului, bani proveniţi din bugetul de investiţii al oraşului, fonduri europene, fonduri guvernamentale, precum şi din împrumutul contractat de la CEC, a declarat primarul Ionuţ Pucheanu.

Proiectul de buget pe anul 2018 va ajunge în faţa consilierilor cu un buget de investiţii din fonduri proprii care se va ridica la 36-38 de milioane de lei. Bugetul acesta este completat din banii obţinuţi prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) – adică, alţi 25 de milioane de lei şi alte 75 de milioane de lei din împrumutul pe care îl avem contractat, în momentul de faţă, cu CEC. Dacă mai punem şi investiţiile care urmează a fi făcute pe BERD – încă 40 de milioane de lei – vedem că ne ducem la o sumă pe care nu cred că a avut-o până acum Galaţiul strict pentru investiţii„, a spus Pucheanu.

Edilul a precizat că la aceşti bani se adaugă cei proveniţi din proiectele finanţate din fonduri europene. El a adăugat că municipalitatea va depune, numai pe Programul Operaţional Regional (POR), proiecte în valoare de aproximativ 60 de milioane de euro. Unul dintre cele mai importante vizează resistematizarea străzilor Siderurgiştilor şi 1 Decembrie.

„Pentru municipiul Galaţi, pe POR avem peste 60 de milioane de euro. Aici, cel mai mare proiect va fi resistematizarea străzilor Siderurgiştilor, 1 Decembrie şi cred că ne ducem şi pe Henri Coandă. Va fi făcut din două bucăţi, a doua bucată însemnând că dacă rămân bani necheltuiţi de la celelalte municipii din zona de Sud-Est, este posibil să putem să avem proiectul finalizat până în Bariera Traian. Tot pe fonduri europene, vom începe achiziţia celor opt tramvaie noi, despre care am tot amintit. Urmează să trimitem caietul de sarcini spre avizare la ANAP. Am depus proiectul Castrul Roman – 4,5 milioane de euro, începem să depunem din ce în ce mai multe blocuri pentru anvelopare. Mi-ar fi plăcut să avem mai mult de 19 blocuri”, a mai spus Ionuţ Pucheanu. AGERPRES