Primăria municipiului Galaţi va achiziţiona prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) 36 de noi mijloace de transport, respectiv autobuze electrice, tramvaie şi microbuze nepoluante, în valoare totală de peste 37 de milioane de euro, informează Biroul de presă al instituţiei.

Potrivit sursei citate, un contract de finanţare prin PNRR presupune achiziţia a zece tramvaie de 18 metri şi a două microbuze nepoluante în valoare totală de 24.395.000 de euro, iar un altul prevede achiziţia a 22 de autobuze nepoluante electrice de zece metri şi a două microbuze nepoluante în valoare totală de 13.318.480 de euro.

În cadrul PNRR a fost aprobat la finalul anului trecut, pentru finanţare, în parteneriat cu Primăria comunei Vânători, încă un proiect care presupune achiziţia a 20 de autobuze electrice şi a unui microbuz nepoluant în valoare totală de 14.714.350 de euro.

Astfel, până acum, în cadrul PNRR au fost aprobate proiecte privind achiziţia a 57 de noi mijloace de transport nepoluante de peste 52 de milioane de euro. AGERPRES