Primăria municipiului Galaţi a lansat în licitaţie contractul de achiziţie a zece tramvaie noi, cu o lungime de 18 metri, finanţarea fiind asigurată din fonduri câştigate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), informează, joi, Biroul de presă al instituţiei.

Potrivit sursei citate, valoarea totală estimată a contractului de achiziţie publică este de 98.454.000 lei, iar ofertele sunt aşteptate până pe 26 iunie, termenul de livrare fiind de 22 de luni de la semnarea contractului.

„Întotdeauna am susţinut numai achiziţia de mijloace noi şi nepoluante, pentru un transport public modern şi prietenos cu mediul. Am adus la Galaţi până acum peste 100 de astfel de mijloace de transport şi ne dorim înnoirea pe viitor a întregului parc auto”, a declarat primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

Acest contract face obiectul proiectului „Achiziţia a zece tramvaie de 18 metri şi două microbuze nepoluante”, cu finanţare europeană prin PNRR, câştigat de Primăria municipiului Galaţi în parteneriat cu Primăria comunei Vânători, proiect cu o valoare totală de 100.915.350 lei.

Primăria municipiului Galaţi a achiziţionat în ultimii ani 105 mijloace de transport noi şi nepoluante – 17 troleibuze, 20 de autobuze hibrid, primele astfel de mijloace din istoria oraşului, 20 de minibuze, 40 de autobuze Euro 6 şi primele opt tramvaie noi din ultimii 30 de ani. AGERPRES