Primăria Galaţi se va implica anul viitor în patru proiecte culturale

stan_marius_eabv.jpgExtinderea Teatrului Muzical “Nae Leonard”, reînfiinţarea Filarmonicii, Festivalul Kalas şi lansarea unui ponton-scenă plutitoare, sunt proiectele culturale în care se va implica, în 2016, municipalitatea gălăţeană, a declarat primarul Marius Stan. Potrivit primarului, Teatrul Muzical “Nae Leonard” va avea până în 2017 o nouă înfăţişare după ce va suporta o operaţiune de extindere de la 400 la 600 de locuri combinată cu una de modernizare.

“Îi dau două sarcini importante directorului Teatrului Muzical, domnul Teodor Niţă. Vreau să primesc cât mai repede proiectul de modernizare şi extindere a teatrului, astfel încât, până în 2017, să avem un teatru mai mare cu circa 200 de locuri, cu o acustică impecabilă şi cu o faţă nouă. Şi mai vreau gata proiectul de reînfiinţare a Filarmonicii din Galaţi. Este un proiect la care ţin foarte mult şi pe care aş vrea să îl concretizăm în 2016. Galaţiul are nevoie de filarmonică şi o va avea”, a spus primarul Marius Stan.

Edilul a anunţat că Serbările Galaţiului se vor desfăşura vara, în preajma hramului Sfintei Marii, când, timp de nouă zile, se va desfăşura Festivalul Kalas – denumirea grecească a Galaţiului. Fiecare zi, dintre cele nouă ale festivalului, va fi consacrată unei ţări din cele riverane Dunării, care va da spectacole cu ansamblurile şi artiştii ei. Stan a spus că va propune Consiliului Oraşelor Dunărene ca această manifestare să se desfăşoare pe parcursul întregului an în nouă ţări riverane Dunării. “Spectacolele din cele nouă zile vor fi televizate în cele nouă ţări”, a precizat Stan.

Primarul a mai spus că a preluat de la Poliţia de Frontieră un ponton pe care vrea să-l transforme în scenă plutitoare pentru manifestări artistice, cu spaţii de cazare dedesubt. “Când nu vor fi spectacole, pontonul va fi andocat la intrarea în Insula Mică a Brăilei şi va servi ca bază pentru cei care vor să facă excursii, plimbări, în acest areal, chiar mai atrăgător decât Delta Dunării’, a menţionat Stan. AGERPRES