nicolae_dumitru_.jpgMunicipalitatea galateana are nevoie de aproximativ zece milioane de lei pentru acoperirea salariilor mai multor categorii de functionari, in ultima parte a anului, a anuntat, marti, primarul Dumitru Nicolae.
Acesta a spus ca primaria asteapta o suplimentare de fonduri de la Guvern in urma rectificarii bugetare pentru a putea asigura plata salariilor angajatilor deoarece exista riscul ca acestia sa nu isi mai primeasca drepturile banesti in ultimele luni ale anului.

Potrivit primarului, este nevoie de aproximativ zece milioane de lei pentru acoperirea salariilor mai multor categori functionari. „Asteptam cu interes rectificarea de buget pentru ca trebuie sa facem si la noi o rectificare. Avem nevoie pentru a ne inchide bugetul de aproximativ 100 de miliarde de lei vechi. Desigur, nu ne asteptam de la Guvern la mare lucru, dar macar sa ne ajute in partea cu invatamantul si restul care sunt legate de bugetul central”, a declarat Dumitru Nicolae. Edilul sef a precizat ca, in momentul de fata, primaria nu mai are bani pentru plata salariilor politistilor comunitari pentru ultimele doua luni, iar, in cazul angajatilor primariei si al profesorilor, este vorba despre o luna”Rectificarea bugetului este o treaba importanta. Va trebui si o sedinta de Consiliu Local, dar sa publice la Guvern pentru ca eu, de exemplu, nu stiu ce hotarari ia ca le schimba in fiecare zi”, a mai spus primarul.