Primăria Galaţi are în derulare proiecte cu fonduri europene de aproximativ 700 milioane lei

Valoarea proiectelor cu fonduri europene aflate în derulare în municipiul Galaţi se ridică la suma de aproximativ 700 milioane lei, numai în 2019 fiind începute investiţii de aproape 160 milioane lei, informează biroul de presă al Primăriei Galaţi.

Potrivit sursei citate, între lucrările importante derulate în 2019 se numără modernizarea Parcului “Mihai Eminescu”; regenerarea urbană în zona Colegiului Naţional “Mihail Kogălniceanu”; modernizarea intrării în oraş dinspre Tecuci, a trei străzi principale şi a zonei centrale;  Piaţeta Florilor de Tei; strada Brăilei – tronsonul de la intrarea în oraş până la Păpădie; parcare şi parc în Cartierul Ţiglina 2.  Lucrări importante s-au derulat în interiorul a nouă cartiere în care s-au desfiinţat 307 garaje şi, în locul acestora, s-au amenajat 1.000 de locuri de parcare.

La acestea se adaugă alte 500 de locuri de parcare noi în cadrul obiectivelor de investiţii. Între lucrările începute în 2019 şi care se vor încheia anul acesta se află Plaja Dunărea, parcarea multietajată din cartierul Mazepa, pasajul Dunărea, staţia de epurare din cartierul ANL Dimitrie Cantemir, modernizarea străzii Domnească, modernizarea reţelei electrice de troleibuze.

La capitolul sănătate, pentru Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “Sf. Ioan”, municipalitatea are două proiecte cu fonduri europene aflate în implementare, de aproximativ 5,5 milioane euro, pentru modernizare compartiment primire urgenţe şi ambulatoriu, la care se adaugă investiţii în valoare de peste 1,2 milioane euro făcute în 2019. Pentru Spitalul Clinic de Obstetrică – Ginecologie ‘Buna Vestire’ din Galaţi există un proiect de modernizare cu fonduri europene de peste 3,4 milioane euro, iar pentru Spitalul de Psihiatrie “Elisabeta Doamna” municipalitatea derulează un proiect cu fonduri europene de peste 3 milioane euro, pentru reabilitarea, extinderea şi dotarea ambulatoriului de specialitate.

La capitolul transport, în 2019 au fost achiziţionate 40 de autobuze în valoare de 26.246.000 lei, 20 de minibuze noi în valoare de 6.238.000 lei, iar sistemul de e-ticketing, de peste 26 milioane lei, este în implementare. În plus, pentru anul viitor se doreşte achiziţionarea a 20 de autobuze hibrid.

Trei şcoli generale au fost modernizate cu fonduri europene, iar în 2020 viitor vor fi modernizate alte şcoli între care Liceul “Dunărea” sau Şcoala 33.

Primăria are proiecte pentru 28 de locuri de joacă, din care zece vor fi noi şi alte 18 vor fi modernizate.

Referitor la pistele pentru biciclişti, la cei şapte kilometri realizaţi în anii precedenţi, în 2019 s-au adăugat 1,2 kilometri, realizaţi la intrarea în oraş dinspre Tecuci, plus alţi 3,4 kilometri pe strada Brăilei.

Între lucrările importante care demarează în 2020 se află proiectele de modernizare a axelor principale Siderurgiştilor şi 1 Decembrie 1918; modernizarea liniilor tramvai şi a carosabilului străzilor Traian Vuia, Henri Coandă, Bld. George Coşbuc; proiectul de regenerare urbană care vizează fosta Uzina de Apă nr. 1- etapa I; drumul de centură, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Galaţi. AGERPRES