Primaria Galati are bani de salarii pana la sfarsitul anului

Primarul municipiului Galati, Dumitru Nicolae, a anuntat, marti, ca in urma rectificarii bugetare din aceasta luna se vor putea asigura salariile pentru tot personalul municipalitatii pana la sfarsitul anului.

Edilul a precizat ca prin rectificarea bugetara pozitiva de 13,8 milioane lei se vor asigura bani pentru mai multe domenii, inclusiv pentru salariile angajatilor primariei.

Astfel, cu 5,2 milioane lei se va suplimenta fondul de salarii, inclusiv pentru Politia Comunitara, despre care edilul sustinea recent ca ar putea fi desfiintata din lipsa de fonduri, 5,3 milioane vor fi destinate compensarilor pentru caldura, 1,7 milioane pentru programul de anvelopare a blocurilor, 1,2 milioane lei – contributia la derularea programelor pe fonduri europene, 192.000 lei pentru invatamant si 100.000 pentru sanatate.

“Prin aceasta rectificare bugetara avem bani pentru salarii pana la sfarsitul lunii decembrie, mai putin pentru cele 10 zile de concediu fara plata, care le vom efectua dupa cum vor veni dispozitiile”, a spus Nicolae.