nicolae_dumitru_.jpgMunicipalitatea gălăţeană intenţionează să contracteze două credite bancare în valoare de aproximativ 30 de milioane de lei pentru refacerea infrastructurii, a anunţat, marţi, primarul municipiului Galaţi, Dumitru Nicolae.

Edilul a spus că este nevoie de aceşti bani pentru realizarea unor lucrări de asfaltare, dar şi pentru lucrări de reparaţii la reţeaua de termoficare a oraşului. În ceea ce priveşte asfaltarea străzilor, primarul a afirmat că prioritate vor avea cele la care s-au executat deja lucrări la conductele de apă, gaze sau în cadrul programului ISPA, astfel încât să nu mai fie nevoie de alte intervenţii care să strice ulterior asfaltul.

Pentru covorul asfaltic primăria va contracta un credit de 20 de milioane de lei. Pentru lucrările de modernizare la reţeaua de termoficare a oraşului, municipalitatea apelează la un credit de zece milioane lei, întrucât anul acesta Guvernul a anunţat că nu va mai aloca bani pentru astfel de investiţii. “Cu toate că ministerul spune că nu are bani pentru termoficare va trebui să presăm să găsim bani pentru că nu avem alte şanse. În linii mari sunt mulţumit de felul cum a mers termoficarea la Galaţi pentru că nu am avut probleme majore. Trebuie făcută modernizarea cu sau fără aprobarea de sus, dar trebuie să facem rost de bani”, a declarat Dumitru Nicolae. AGERPRES