Primăria municipiului Galaţi informează că, începând cu 1 aprilie, în transportul public în comun se introduce biletul temporar de călătorie valabil timp de 60 de minute, care va trebui validat la urcarea în fiecare mijloc de transport folosit.

Potrivit sursei citate, avantajul acestui sistem constă în faptul că gălăţenii pot circula timp de o oră cu acelaşi bilet, folosind oricâte mijloace de transport le sunt necesare pentru a ajunge la destinaţia dorită. Mai mult, dacă se întâmplă ca o persoană să urce într-un mijloc de transport la minutul 59 de valabilitate a biletului, aceasta îşi va putea încheia călătoria cu acel mijloc de transport.

Biletul va putea fi procurat şi de la automate (TVM) sau prin intermediul aplicaţiei Transport Galaţi, generând un QR Code, ce va fi validat la urcarea în mijlocul de transport. Costul unui bilet valabil 60 de minute este de 2 lei.

De asemenea, în transportul public în comun se schimbă principiul de tarifare de la taxarea pe călătorie la taxarea orară în privinţa legitimaţiilor de călătorie (bilete/abonamente). Fiecare călător va avea obligaţia de a-şi valida biletul sau cardul de abonament ori de câte ori urcă într-un mijloc de transport. AGERPRES