Primăria Galaţi a achiziţionat 40 de autobuze noi pentru transportul public

Municipalitatea a achiziţionat 40 de autobuze noi pentru transportul public de persoane, valoarea totală a investiţiei depăşind 26 milioane lei, se arată într-o informare transmisă de biroul de presă al Primăriei Galaţi.

Potrivit sursei citate, cele 40 de autobuze sunt Euro 6, au lungimea de 12 metri, trei uşi de acces şi o capacitate de transport de 97 de persoane, din care 26 pe scaune şi 71 în picioare. Autobuzele au podeaua joasă şi sunt prevăzute cu rampă pentru accesul persoanelor cu dizabilităţi, plus buton exterior de deschidere pentru aceste persoane. Autovehiculele sunt echipate cu instalaţii de aer condiţionat şi încălzire, afişaj de tip LED, sistem de informare audio şi sistem de supraveghere video. De asemenea, sunt cablate corespunzător pentru toate echipamentele sistemului de e-ticketing.

“Sunt 40 de autobuze moderne, cu toate dotările la standarde europene, pentru confortul călătorilor, care au venit la scurt timp după cele 20 de minibuze, tot noi, care circulă deja în oraş de câteva zile. Mereu m-am opus achiziţionării de autobuze la mâna a doua pentru că gălăţenii merită să circule în cele mai bune condiţii. Mai mult, pentru anul viitor ne dorim să avem şi lotul de 20 autobuze hibrid”, a declarat primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

Autobuzele vor intra în circulaţie în perioada imediat următoare, după ce vor fi înmatriculate.  Pentru aceste mijloace de transport de mare capacitate, municipalitatea a alocat suma de 26.246.000 lei.  Primăria municipiului Galaţi a achiziţionat, cu fonduri europene, 17 troleibuze noi, de peste 31,5 milioane lei, care circulă deja pe străzile oraşului, precum şi 20 de minibuze noi, în valoare de 6.238.000 lei, cu fonduri de la bugetul local, care au intrat pe trasee de curând. Totodată, este în implementare şi sistemul de e-ticketing, de peste 26 milioane lei. AGERPRES