Primăria Galaţi a achiziţionat 20 de minibuze noi pentru transportul public

Municipalitatea gălăţeană a achiziţionat 20 de minibuze noi pentru transportul public de persoane, valoarea totală a investiţiei depăşind şase milioane lei, se arată într-o informare transmisă de biroul de presă al Primăriei Galaţi.

Potrivit sursei citate, este vorba despre minibuze moderne, EURO 6, cu o capacitate de transport pentru 23 de călători, cu podea joasă şi cu rampă de acces pentru persoanele cu dizabilităţi. Minibuzele au instalaţii de aer condiţionat şi încălzire.

În preţul achiziţiei de 6.238.000 lei pentru cele 20 de minibuze, pe lângă vehicule mai sunt incluse panouri indicatoare de traseu, sisteme de informare călători cu monitoare LED, sistem de supraveghere video cu cinci camere şi unitate de stocare DVR, sonde litrometrice pentru măsurarea consumului de carburant şi sistem de monitorizare flotă cu GPS.

“Este încă un pas pe care îl facem pentru modernizarea transportului în comun, astfel încât călătorii să aibă cele mai bune condiţii. Minibuzele vor acoperi traseele unde nu avem un număr mare de călători şi pentru că aceste minibuze sunt mai mici se vor strecura mai bine în trafic. Facem eforturi, cum nu s-au făcut vreodată, pentru modernizarea transportului public în comun, în aşa fel încât cetăţenii să beneficieze de confort şi de servicii calitative. Încă sunt probleme în oferirea acestui serviciu pentru cetăţeni, însă facem tot ceea ce este posibil ca în cel mai scurt timp să avem o flotă nou-nouţă de mijloace de transport în comun, conform tuturor normelor în vigoare, la pachet cu modernizarea infrastructurii de transport”, a declarat primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

Edilul a precizat că în curând vor ajunge la Galaţi şi cele 40 de autobuze noi de mare capacitate achiziţionate de primărie. Acestea sunt în valoare totală de peste 26 milioane lei şi vor completa flota societăţii locale de transport public în comun, Transurb. AGERPRES