Primăria Focşani vrea să construiască 140 de locuinţe pentru tineri destinate închirierii, documentaţia necesară fiind deja trimisă către Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL), în vederea finanţării lucrărilor de execuţie, a informat instituţia.

„Amplasamentul de pe strada Calea Munteniei nr. 57 din Municipiul Focşani figurează pe lista de obiective pentru finanţare în cadrul programului de construcţii locuinţe pentru tineri destinate închirierii. Pentru acest obiectiv municipalitatea a întocmit (…) un studiu de fezabilitate (SF) prin care se propune construirea de locuinţe colective pentru tineri în regim de închiriere – 140 unităţi locative, regim de înălţime D+P+2E+M, respectiv un număr de 5 blocuri cu 2 scări (10 tronsoane). De asemenea, tot prin SF a fost oferită şi soluţia pentru amenajarea spaţiilor comune – parcări, alei, spaţii verzi etc.”, a precizat primarul Cristi Misăilă.

Potrivit acestuia, locaţia nu a fost aleasă întâmplător, întrucât în zonă există utilităţi parţiale de alimentare cu energie electrică, alimentare cu apă şi canalizare, împrejmuire şi acces din drumul naţional.

În municipiul Focşani, peste 400 de chiriaşi stau în prezent în locuinţe sociale ale primăriei construite prin programul ANL, iar alte 104 apartamente din cartierul Democraţiei care au fost deja atribuite chiriaşilor aşteaptă de mai bine de doi ani să fie date în folosinţă. AGERPRES