Primăria Municipiului Focşani a început implementarea proiectul de resistematizare a infrastructurii de transport din oraş, proiect cu fonduri europene în valoare de peste 73 milioane lei, a informat administraţia locală.

„Valoarea totală a proiectului este de 73.641.746,42 lei, din care finanţarea nerambursabilă obţinută de Primăria Focşani din Fondul European de Dezvoltare Regională se ridică la suma de 62.411.617,76 lei. ‘Resistematizarea infrastructurii de transport la nivelul Municipiului Focşani în vederea creşterii atractivităţii şi accesibilităţii deplasărilor cu transportul public, cu bicicleta şi pietonale’ este un proiect extrem de important pentru ceea ce va însemna aducerea condiţiilor şi reglementărilor de trafic la nivelul anilor 2020″, se arată într-un comunicat al primăriei Focşani.

Potrivit primăriei, municipiul Focşani este primul din România care a reuşit să semneze un astfel de contract de finanţare din fonduri europene pe Axa prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane disponibile, Prioritatea de Investiţii 4e – Promovarea unor strategii cu emisii scăzute de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritorii, în special pentru zonele urbane, inclusiv promovarea mobilităţii urbane multimodale durabile şi a măsurilor de adaptare relevante pentru atenuare.

Lucrările de execuţie vor începe în luna iunie 2021, după ce la finalul anului trecut a fost semnat contractul de proiectare şi execuţie lucrări.

Printre principalele artere ce urmează a fi modernizate şi resistematizate se numără Bulevardul Unirii, strada Bucegi, strada Mărăşeşti, Bulevardul Bucureşti, Bulevardul Independenţei, strada Cuza Vodă, Bulevardul Brăilei, strada Anghel Saligny. Proiectul prevede şi amenajarea mai multor sensuri giratorii în oraş. AGERPRES