Municipalitatea din Fălticeni încearcă de mai mulţi ani să transfere 5,2 kilometri din drumul european E85, ce tranzitează oraşul, către Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), pentru că primăria nu are puterea financiară să întreţină acest drum cu trafic intens, pe care circulă în special maşinile ce se află în tranzit prin localitate.

Primarul din Fălticeni, Cătălin Coman, a declarat presei, joi, că s-a făcut un studiu de trafic în septembrie-octombrie 2012 şi a rezultat că 70% din autoturismele ce tranzitează municipiul sunt din alte zone. De asemenea, 86% din maşinile de mare tonaj ce folosesc acest drum nu sunt din Fălticeni.

”În concluzie, noi trebuie să reparăm un drum pe care nu-l strică cetăţenii din Fălticeni”, a spus Coman, precizând că există o hotărâre de Consiliu Local din 2007 pentru transferul celor cinci kilometri din E85 către CNADNR, dar nu a fost pusă în practică. Coman a spus că primăria a asfaltat anul trecut 1,2 kilometri din E85, respectiv porţiunea din centrul municipiului.
Totodată, Coman a spus că Primăria Fălticeni va asfalta în acest an, cu bani de la bugetul local, porţiunea ”peticită” din drumul european E85 de la intrarea în localitate dinspre municipiul Suceava, pe o lungime de trei kilometri, investiţia fiind estimată la circa 2 milioane de lei. Potrivit primarului, înainte de a se turna covorul asfaltic, strada va fi afectată de lucrările de introducere a reţelelor de apă şi canalizare, investiţie ce se va realiza cu fonduri europene atrase prin Programul Operaţional Sectorial (POS) – Mediu. Această stradă, potrivit primarului, nu a mai fost asfaltată de 12 ani. În tot acest timp, autorităţile locale au recurs doar la lucrări de ”peticire” care au costat aproximativ 300.000 – 400.000 de lei, anual.

”Cu atâţia bani daţi pentru peticire în zece ani se puteau turna două covoare asfaltice noi”, a spus Coman. AGERPRES