Primăria Fălticeni a fost premiată la Congresul Internaţional MOVE 2013 de la Barcelona

coman_catalin.jpgPrimăria Municipiului Fălticeni şi Federaţia Română Sportul pentru Toţi au fost premiate la Barcelona pentru bune practici în parteneriatul pentru sportul de masă, în cadrul Congresului Internaţional MOVE 2013, a declarat, luni, primarul Cătălin Coman.

Primarul municipiului Fălticeni a spus că manifestarea de la Barcelona a fost o întâlnire de bilanţ la jumătatea derulării proiectului “Active Network”, proiect ce urmăreşte crearea la nivel internaţional a unor punţi de legătură între municipalităţi şi organizaţii sportive. Manifestarea a reunit 276 de participanţi din 46 de ţări, delegaţia României fiind formată din cinci persoane.
Fălticeni a fost singura localitate din România premiată la această manifestare.

”Congresele anuale MOVE s-au dovedit a fi o necesitate pentru promovarea activităţii fizice şi sportului de masă. Peste 30 de vorbitori din sectoare cum ar fi administraţia publică, educaţia, sănătate, sport şi organizaţii corporative, au acoperit subiecte variate, de la utilizarea sportului ca instrument de incluziune socială şi promovarea sănătăţii, până la asigurarea de facilităţi de management, comunicare şi colaborare intersectorială prin practicarea diverselor sporturi. A fost apreciată colaborarea foarte bună dintre municipalitatea fălticeneană şi Federaţia Române Sportul Pentru Toţi în cadrul proiectului ‘Active Network’, în realizarea unor evenimente sportive adresate diverselor categoriilor de vârstă din Fălticeni”, a spus Coman,adăugând că reprezentanţii ţărilor prezente la Congresul de la Barcelona s-au arătat surprinşi cum o comunitate atât de mică cum este Fălticeni se ridică, din punct de vedere al implicării în fenomenul “sportul pentru toţi”, la nivelul unor oraşe precum Sao Paulo (Brazilia) sau Roma (Italia).

Primarul Coman a precizat că, în cadrul întâlnirilor pe care le-a avut cu prilejul acestui eveniment, oficialităţi locale din Barcelona şi reprezentanţi ai Regiunii Autonome Catalonia şi-au arătat interesul de a veni la Fălticeni pentru a pune bazele unor cooperări în domeniile economic, cultural, sportiv şi turistic.
Coman a spus că municipiul Fălticeni va fi înscris şi în 2014 în proiectul “Active Network”, sportul fiind încă un Ambasador al Municipiului Fălticeni în Europa şi în lume. /AGERPRES