johannis_klaus_.jpgSC Pieţe Sibiu SA, societatea aflată în subordinea Consiliului Local, va contracta anul acesta un credit pentru cumpărarea unei maşini speciale care va ridica şi transporta maşinile foarte mari parcate ilegal, cum ar fi microbuze sau maşini de transport, a anunţat joi primarul Klaus Iohannis, într-o conferinţă de presă.

„Noi dorim să achiziţionăm în 2012 o nouă maşină în acest sens. Una care să poată ridica microbuze, transportere”, a precizat edilul.

În Sibiu funcţionează din 2009 o autospecială care ridică maşini de pe domeniul public, parcate ilegal. Investiţia Primăriei în actuala maşină de ridicat maşini s-a cifrat la 400.000 de lei, sumă amortizată din încasările din amenzile date în 2009 şi 2010. Anul trecut au fost ridicate 2.635 de maşini. Autospeciala Primăriei a lucrat în trei schimburi. Pentru parcare ilegală, poliţiştii locali sibieni au dat în 2011 un număr de 2.027 de amenzi, din care s-au încasat 189.820 de lei.

„Majoritatea dintre aceste amenzi au fost aplicate pentru parcarea neregulamentară pe trotuar (942), staţionarea nepermisă în locuri cu folosinţă exclusivă (locuri pentru persoane cu handicap, locuri pentru care s-a achitat o taxa de rezervare de 100 lei/lună) – (544) şi pentru blocarea căilor de acces (244)”, a mai spus primarul Iohannis.

Acesta a mai precizat că deja 241 de sibieni au solicitat permise de parcare, chiar din prima zi a anului. Anul trecut au fost emise 4.875 de abonamente, cel mai ieftin fiind de 2 lei/lună, pentru riverani, iar cel mai scump este de 30 de lei/lună, pentru toate parcările din oraş. AGERPRES