Primarul municipiului Miercurea Ciuc, Korodi Attila, a anunţat demararea unui program de achiziţii de terenuri şi imobile, care vor fi folosite pentru diverse programe şi investiţii.

„Dacă dorim să accesăm fonduri guvernamentale, fonduri europene sau din fonduri proprii să realizăm noi investiţii în zona publică sau economică, avem nevoie de terenuri, avem nevoie de imobile. La ora actuală, oraşul Miercurea Ciuc, în afara unui teren pe care mizăm la dezvoltarea de noi blocuri ANL, sociale şi de criză, nu are terenuri care să poată fi folosite pentru diferite programe sau investiţii”, a declarat Korodi Attila.

Acesta a enumerat mai multe proiecte ale Municipalităţii pentru următorii ani, cum ar fi construirea unui aşezământ pentru vârstnici, a unor imobile pentru unităţi şcolare, construirea sau cumpărarea unor clădiri unde să se amenajeze centre de sănătate, în cartierele mai îndepărtate de centrul oraşului, construirea unor blocuri ANL, a unor locuinţe sociale şi a unor locuinţe de necesitate, dar şi punerea la dispoziţia tinerilor a unor suprafeţe de teren pentru construirea de case.

De asemenea, se intenţionează cumpărarea unui teren pentru montarea containerelor unde vor locui romii afectaţi de incendiul din 7 ianuarie, dar şi a unei suprafeţe pentru amenajarea unui centru de criză, respectiv a unor depozite care să fie folosite pentru diverse situaţii critice.

Se are în vedere, totodată, crearea unei zone de incubare a afacerilor micilor meşteşugari şi în domeniul industrial, dar se urmăreşte şi construirea unui velodrom şi a unui centru pentru sporturile de contact.

Drept urmare, Municipalitatea va demara încă din acest an programul de achiziţii de terenuri, care va continua şi în anii următori.

”Deja începe în anul acesta (programul de achiziţii – n.r.) şi va fi anual un program susţinut. Pentru că, desigur, şi resursele financiare sunt limitate, dar musai trebuie să începem cu acestea pentru că, altfel, anul viitor, la sfârşitul anului acesta nu avem cum să punem noi proiecte europene, de exemplu”, a precizat primarul din Miercurea Ciuc.

Referitor la priorităţile de achiziţii pe anul în curs, primarul s-a referit la terenurile pentru construirea centrului pentru vârstnici, a clădirilor de şcoli, dar şi a terenului unde vor fi amplasate containerele pentru romii afectaţi de incendiu. AGERPRES