Primăria din Băile Olăneşti nu mai acordă autorizaţii de construcţie pentru zona centrală a staţiunii, planurile urbanistice prevăzând pentru viitor extinderea localităţii spre zonele periferice, a declarat edilul Sorin Vasilache. „Zona centrală a staţiunii nu mai poate emite noi autorizaţii de construcţii fără a ştirbi din spaţiul verde. Din păcate, în anii anteriori nu au fost criterii exigente de eliberare a noilor autorizaţii de construcţie şi, în consecinţă, s-a ajuns de multe ori la aglomerare”.
„Evident că există o cerere crescută a investitorilor pentru a dezvolta complexe turistice în Olăneşti. În sensul de a nu promova o sufocare a zonei centrale a staţiunii, PUG prevede extinderea spre actualele sate componente – Tisa, Gurguiata, Olăneşti-Sat, Comanca. Asta înseamnă dezvoltarea infrastructurii – asfalt, apă, iluminat, perimetrizarea zonelor unde se pot construi complexe turistice sau agrement. Relieful îngust al staţiunii ne obligă să căutăm soluţii arhitecturale şi urbanistice”, a afirmat primarul Sorin Vasilache.
Staţiunea Băile Olăneşti deţine în prezent peste 150 de complexe turistice, iar în zona centrală sunt 10 ansambluri hoteliere mari şi alte peste 20 de hoteluri de capacitatea medie de cazare. În acest an, un Aqua Park a fost inaugurat tot în cartierul central, obligând administraţia locală să regândească sistemul de parcări în staţiune.
Staţiunea Băile Olăneşti se află la 20 de kilometri de Râmnicu Vâlcea, pe Valea Olăneştiului, într-un areal bogat în izvoare medicale sulfuroase. AGERPRES