oprisiu corina.jpgPrimăria Deva va împrumuta de la Ministerul Finanţelor Publice suma de 3,9 milioane lei, banii urmând să fie destinaţi pentru plata datoriilor municipalităţii către Termocentrala Mintia rămase prin neachitarea subvenţiei pentru energia termică furnizată populaţiei.

„Legea bugetelor locale nu ne mai dă voie să angajăm cheltuieli noi atât timp cât nu plătim datoriile. De aceea, Primăria Deva a considerat că este mai bine să contracteze acest împrumut de la bugetul de stat, cu o dobândă foarte mică, pentru a-şi putea plăti datoriile şi pentru a putea continua investiţiile în oraş”, a declarat miercuri administratorul public al municipiului Deva, Corina Oprişiu.

Ea a menţionat că împrumutul ce va fi contractat reprezintă cea mai bună variantă pentru bugetul local, altfel investiţiile ar fi fost în pericol să se blocheze. Potrivit expunerii de motive prezentată consilierilor locali, împrumutul se va face cu o dobândă de 6,25 % pe an, pe o perioadă de 5 ani şi un an de graţie. AGERPRES