Primăria Deva instituie o taxă specială de salubrizare

Cetăţenii din Deva şi agenţii economici de pe raza municipiului care nu au încheiate contracte cu firma de salubritate a oraşului, direct sau prin asociaţiile de proprietari, vor achita, lunar, o taxă specială pentru curăţenie şi transportul gunoiului, potrivit unei hotărâri adoptate de consilierii locali.

Hotărârea a fost luată după ce un studiu al primăriei a reliefat faptul că dintre cei peste 61.000 de locuitori ai oraşului, 27% nu aveau un contract încheiat cu serviciul local de salubritate deşi produceau şi depozitau deşeuri.

Această stare de lucruri duce, la final, la cheltuirea unor sume semnificative din bugetul local al municipiului pentru evacuarea gunoiului şi salubrizarea zonelor afectate“, se precizează în raportul Direcţiei Tehnice din Primăria Deva.

Prin urmare, consilierii locali au aprobat ca persoanele fizice care nu au încheiate contracte cu firma de salubritate să plătească 7 lei pe lună, de persoană, la casieria Direcţiei de Taxe şi Impozite, sub forma unei taxe speciale de salubrizare. Aceeaşi sumă de persoană va fi achitată şi în cazul gospodăriilor individuale fără un contract de salubritate.

În cazul agenţilor economici, taxa a fost stabilită la 200 de lei pentru fiecare tonă de gunoi. AGERPRES