Primăria Deva este sub normativele de personal

Schema de personal a Primăriei Deva este sub normativele anunţate de Guvern, după ce, anul trecut, 15 la sută dintre angajaţi au fost disponibilizaţi pentru ca autorităţile să se poată încadra în fondul de salarii, a declarat joi primarul Mircia Muntean.

”’În prezent, în aparatul propriu avem angajaţi 89 de oameni, alţi 17 lucrează la serviciul de cadastru iar 156 la asistenţa socială. Suntem sub normative”, a afirmat primarul Muntean.

Potrivit acestuia, chiar şi în situaţia ‘impunerii’ unor noi reduceri în organigramă, personalul care ar trebui să fie concediat nu va rămâne fără un loc de muncă, pentru că va fi transferat la Complexul Aqualand, o investiţie care include mai multe bazine de înot şi care va fi dată în folosinţă în luna septembrie.


”Complexul Aqualand va fi inaugurat pe 25 septembrie şi va fi un serviciu externalizat la Primăriei. Dacă legea ne va impune disponibilizări de personal, oamenii vor fi transferaţi la Complexul Aqualand”, a conchis primarul municipiului Deva. Guvernul a adoptat în şedinţa de miercuri OUG pentru modificarea şi completarea Legii nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, precum şi pentru adoptarea unor măsuri financiare, se arată că “pentru reducerea cheltuielilor de personal şi încadrarea acestora în numărul maxim de personal (…), respectiv în nivelul maxim de cheltuieli de personal stabilit (…), ordonatorii de credite (…) reduc numărul de posturi finanţate şi, respectiv, disponibilizează, în condiţiile legii, personalul aferent”.

Potrivit anexei la proiectul de OUG, municipiile cu până la 20.000 de locuitori pot avea maximum 199 de angajaţi în primărie, iar primăriile municipiilor cu până la 400.000 de locuitori vor putea avea cel mult 1.600 de salariaţi. Proiectul de act normativ instituie sancţiuni pentru primăriile care încalcă aceste prevederi. Astfel, în cazul primăriilor cu abateri, Guvernul suspendă alimentarea bugetelor locale cu cote defalcate din impozitul pe venit şi sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat, până la data la care autorităţile locale fac dovada încadrării în prevederile legii. AGERPRES