Primăria Deva, prin Direcţia de Asistenţă Socială (DAS), a început un program prin care caută voluntari dispuşi să ajute persoanele în vârstă care beneficiază de servicii de îngrijire personală la domiciliu şi care au nevoie de sprijin pentru diverse activităţi, inclusiv cumpărături sau vizite.

„Activitatea voluntarilor se va concentra, în principal, pe efectuarea de cumpărături, cum ar fi alimente, medicamente şi alte bunuri de strictă necesitate, plata facturilor sau însoţirea vârstnicilor la plimbări ori vizite”, a precizat Primăria Deva.

Persoanele dispuse să ajute în acest program trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 18 şi 65 de ani, să fie cu reşedinţa în municipiul Deva şi să aibă o stare de sănătate bună, care să le permită desfăşurarea activităţilor. De asemenea, solicitanţii nu trebuie să fi avut antecedente penale care să le facă incompatibile cu activitatea de voluntariat.

Selecţia şi recrutarea voluntarilor se face de către DAS Deva, în baza unui interviu şi a unei cereri tip de înscriere. AGERPRES