Primaria Deva a alocat, joi, din bugetul de rezerva, suma de 100.000 de lei pentru cumpararea de materiale sanitare ce vor fi utilizate in scoli in cadrul serviciilor publice subordonate pentru prevenirea imbolnavirilor de gripa noua.

“Dorim sa aratam ca este necesar sa facem, cu totii, un minim de efort pentru prevenirea imbolnavirilor de gripa noua. Ne gandim si la faptul ca aparitia unui caz de imbolnavire in scoli sau in institutiile publice ar duce la blocarea activitatii pe o perioada de minim 10 zile. Aceasta inseamna ca proiectele de investitii vor fi blocate, iar copiii vor trebui sa recupereze cursurile pierdute, in timpul vacantei”, a declarat primarul municipiului Deva, Mircia Muntean.

Banii alocati de autoritatile locale vor fi folositi pentru cumpararea de masti de protectie, sapun lichid, prosoape de unica folosinta si materiale dezinfectante. Toate acestea vor fi distribuite, vineri, in scoli si in institutiile publice subordonate Consiliului Local Deva. De asemenea, Primaria Deva a cumparat medicamentele necesare pentru cabinetele scolare si ultimele trei cutii cu masti de protectie ce au fost gasite la farmaciile din oras. “Vom cauta sa cumparam masti de protectie si din alte farmacii care mai au acest produs pe stoc”, a spus Muntean. AGERPRES