Primăria Craiova organizează o dezbatere publică privind taxele şi impozitele locale în 2016

craiova_ primaria.jpgPrimăria Municipiului Craiova va organiza marţi, 20 octombrie, o dezbatere publică a proiectului de hotărâre privind stabilirea impozitelor şi taxelor locale pentru anul 2016 conform noului Cod fiscal.

Potrivit proiectului de hotărâre publicat pe site-ul Primăriei Craiova, în anul 2016 persoanele fizice vor plăti impozite mai mari pentru clădirile nerezidenţiale, iar impozitele pentru persoanele juridice vor fi majorate atât pentru clădirile rezidenţiale, cât şi pentru cele nerezidenţiale. Pentru clădirile rezidenţiale, persoanele fizice vor plăti aceleaşi impozite ca în 2015.

Astfel, dacă o persoană fizică a plătit în anul 2015 un impozit de 188 lei pentru un apartament de 70 m.p. situat în zona A şi în anul 2016 va plăti aceeaşi sumă. În schimb, pentru un apartament de circa 67 m.p. din zona A considerat clădire nerezidenţială, o persoană fizică a plătit în anul 2015 un impozit de 181 lei, iar în anul 2016 va plăti 4.517 lei, o sumă majorată cu 1.368,78%.

La dezbaterea publică organizată, marţi, de la ora 12.00, în sala mare a Primăriei Craiova sunt invitate să participe persoanele fizice şi juridice interesate, în limita locurilor disponibile în sală, iar proiectul de hotărâre se poate consulta fie pe site-ul instituţiei, fie la sediul acesteia. Se pot depune în scris propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare cu privire proiectul de hotărâre supus dezbaterii, până la data de 23 octombrie a.c., la Centrul de Informaţii pentru Cetăţeni din cadrul Primăriei Municipiului Craiova, prin fax sau e-mail. AGERPRES