anl.jpgPrimăria Craiova nu ştie data exactă la care va începe procedura de vânzare a locuinţelor ANL către tinerii care locuiesc cu chirie de mai mult de un an.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Craiova, Carmen Licu, a declarat, miercuri, că primele locuinţe care vor fi scoase la vânzare de către Primăria Craiova sunt cele din blocul T1 de pe bulevardul Oltenia din cartierul Craioviţa Nouă, unde mai sunt construite încă două blocuri asemănătoare. Blocul T1 a fost dat în folosinţă în anul 2003.

”Blocul T1 are 65 de garsoniere şi 26 de apartamente, iar până la aceasta dată sunt 41 de solicitări de cumpărare a locuinţelor. La acest moment au demarat procedurile de atribuire a contractului de prestări servicii privind întocmirea cadastrului şi intabulare în cartea funciară pentru fiecare unitate locativă care poate fi vândută în condiţiile legii. Nu ştim exact când vom demara procedurile de vânzare a locuinţelor, pentru că depinde cât va dura procedura de licitaţie pentru cadastru şi intabulare”, a declarat Carmen Licu.


Potrivit sursei citate, valoarea de vânzare a locuinţei reprezintă valoarea de înlocuire pe metru pătrat multiplicată cu suprafaţa construită efectivă, inclusiv cotele indivize, diminuată cu amortizarea calculată de la data punerii în funcţiune a locuinţei până la data vânzării acesteia. Pentru anul 2010, valoarea de înlocuire pe mp calculată este de 407 Euro/mp inclusiv TVA, la care se mai adaugă un comision de până la 1% din valoarea de vânzare a locuinţei care se include la preţul final de vânzare. AGERPRES