vasilescu_olguta1.jpgPrimarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, s-a întâlnit, marţi, cu o delegaţie de oameni de afaceri din China, condusă de Wang Shaohong, preşedintele grupului chinez EME, care cuprinde peste 200 de companii şi instituţii de investiţii.

Potrivit primarului Craiovei, domeniile de interes pentru grupul EME sunt investiţiile în conservarea energiei, investiţiile industriale în protecţia mediului şi construcţiile verzi (ecologice), iar municipalitatea este interesată de o colaborare pe termen lung cu parteneri din China.

“Am avut o întâlnire cu o delegaţie din China din care au făcut parte reprezentanţi ai grupului EME care reprezintă 200 de firme foarte puternice din sectorul energetic construcţii şi multe alte domenii. Discuţiile au vizat domeniul construcţiilor de blocuri. Le-am precizat până acum care sunt preferinţele noastre şi care sunt posibilităţile de a intra într-un parteneriat cu dumnealor, urmând ca dumnealor să analizeze oferta noastră şi să ia o decizie. E clar că sunt foarte interesaţi de o colaborare cu Craiova, pentru că, după vizita doamnei ambasador, iată că a venit reprezentantul a 200 de companii din China. Asta spune multe vizavi de cât de în serios iau ei relaţiile bilaterale. Va trebui să vedem ce putem noi să le oferim, ce pot ei să ofere, ca să putem avea un parteneriat pe termen lung”, a spus Vasilescu.

Aceasta a mai afirmat că proiectele care ar putea fi dezvoltate în parteneriat cu firme din China sunt „proiecte mici pentru dumnealor, dar sunt interesante”. „Eu sunt chiar curioasă ce preţ pot să ne facă pentru un metru pătrat de apartament. Le-am explicat care sunt condiţiile noastre, cu ce venim noi în acest parteneriat. A rămas să-şi facă nişte calcule şi să vedem pe final cu ce preţ pot să vină la metrul pătrat de apartament. Pe noi ne interesează să avem cel mai mic preţ pe metrul construit. Asta este prioritatea noastră: să dăm cele mai ieftine apartamente. În rest, vă asigur că doritori sunt chiar din Craiova care vor să construiască’, a mai spus Olguţa Vasilescu.

Primarul Craiovei a mai afirmat că municipalitatea are deja terenul pregătit pentru construcţia de locuinţe, iar în perioada următoare se va organiza licitaţia pentru demararea construcţiei. În campania electorală, Vasilescu le-a promis craiovenilor 20.000 de locuri de muncă şi 4.000 de locuinţe.
Primarul a spus, marţi, că reprezentanţii companiilor chineze au cerut să lucreze cu chinezi, pentru a fi siguri că se încadrează în termenele pe care le promit. „Singurul lucru pe care l-au cerut: dacă e posibil să lucreze cu chinezi. Le-am spus că nu există nicio prevedere legală care să-i oblige pe ei să lucreze cu forţă de muncă locală, dar sigur că este un lucru pe care noi l-am prefera să se întâmple. Au spus, însă, că, dacă trebuie să se încadreze în nişte termene, trebuie să fie absolut convinşi că se încadrează’, a mai afirmat Olguţa Vasilescu. AGERPRES