solomon-antonie_.jpgIn anul 2010, Primaria Craiova intra cu o datorie de peste 40 de milioane de lei, cea mai mare parte din aceasta suma fiind pentru deja celebrul Parc Tineretului realizat in cartierul de romi Fata Luncii, insa primarul Antonie Solomon sustine ca nici in 2010 nu va renunta la realizarea unor fantani arteziene.

Potrivit edilului Craiovei, in anul 2010 ar urma sa mai fie construite in Craiova inca trei fantani arteziene de marimi si preturi diferite pe langa cele peste zece care deja au fost construite in ultimii trei ani. Cele trei fantani costa 8,027 milioane de lei, iar doua dintre acestea sunt fantani pietonale si una, care va decora lacul din Parcul “Romanescu”, este dinamica.

Anul 2010 se pare ca este unul de criza pentru Primaria Craiova din moment ce nu si-a programat sa investeasca in diverse lucrari decat 30 de milioane de lei, suma cu mult mai mica decat investitii din ultimii ani. Printre lucrarile care ar urma sa se realizeze in 2010 in Craiova se afla achizitia monumentului „Asta-i muzica ce-mi place”, care va fi amplasat la intrarea in Parcul Romanescu si a caruia valoare a fost stabilita la suma de 13 milioane de lei, reabilitarea termica a blocurilor, etapa a doua, pentru care s-a alocat suma de 700.000 de lei.

De asemenea, se are in vedere si efectuarea unei retele de canalizare pluviala si menajera pe strazile din cartierele Brestei, Bucovat si 1 Mai, lucrarile fiind estimate la valoarea de 6,27 milioane de lei. O alta investitie in retele de apa si canalizare se va face in zonele Calea Bucuresti, Garlesti si centura de nord a Craiovei, valoarea propusa fiind de 4,64 milioane de lei si constituie doar prima parte dintr-un proiect mai mare, valorand in total 9,28 milioane de lei care se va derula pe parcursul a doi ani.

In aceeasi categorie a investitiilor in infrastructura a fost cuprinsa si realizarea unei parcari supraterane, pe bulevardul „1Mai”, prima de acest gen in Craiova, care va costa 3,71 milioane de lei si se va intinde pe o suprafata de 1.880 de metri patrati cu 81 de locuri de parcare. AGERPRES