Primăria municipiului Craiova a scos la licitaţie realizarea unui studiu privind zonele de regenerare urbană, pentru care alocă peste 150.000 de lei.

Potrivit caietului de sarcini, reprezentanţii municipalităţii susţin că achiziţionează acest serviciu în contextul provocării pe care o reprezintă, pentru marile oraşe, păstrarea echilibrului dintre tradiţie şi inovare, regenerarea urbană fiind o soluţie pentru îmbunătăţirea de lungă durată a condiţiilor economice, fizice, sociale şi de mediu într-o zonă care trebuie schimbată.

„Există o nouă tendinţă a oraşelor europene în a dezvolta o infrastructură o infrastructură culturală la scală mare, nu doar pentru a deveni ma i competitive pe piaţa globală, dar şi pentru întărirea procesului de regenerare urbană şi dezvoltare economică la nivel local. Îmbunătăţirea şi creşterea nivelului estetic şi funcţional al spaţiilor urbane contribuie direct la creşterea calităţii vieţii locuitorilor oraşelor. Regenerarea urbană este viitoarea revoluţie a oraşelor din România, momentan fiind atât de necesară inovarea spaţiilor publice, reorganizarea acestor, structurarea elementelor intruzive şi eliminarea amenajărilor inestetice, cu alte cuvinte înfrumuseţarea şi reinventarea spaţiilor publice din oraşe, în beneficiul locuitorilor, unind nevoia de frumos cu necesitatea asigurării unui spaţiu rezilient în faţa provocărilor climatice”, se menţionată în caietul de sarcini.

Operatorii economici interesaţi pot depune oferte până pe data de 10 august, iar criteriul de atribuire este cel mai bun raportul calitate/preţ. AGERPRES