Primăria Craiova a început construirea unui parc acvatic

water park.jpgPrimăria Craiova a început construirea unui parc acvatic de peste 86 de milioane de lei în Parcul Tineretului de la marginea oraşului, care ar urma să fie finalizat peste trei ani.

Potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Craiova publicat pe e-licitatie.ro, parcul acvatic va fi construit prin intermediul proiectului ‘Craiova Water Park – Complex de agrement acvatic în Parcul Tineretului din municipiul Craiova’, care are o valoare totală de peste 86 de milioane de lei, din care 41 de milioane de lei reprezintă cofinanţare de la bugetul local, 30 de milioane de lei reprezintă contribuţia Uniunii Europene prin Programul Operaţional Regional, iar 14,5 milioane de lei reprezintă valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul naţional.

Prin intermediul acestui proiect ar urma să se construiască o clădire pentru bazine acoperite şi jocuri de apă în suprafaţă desfăşurată de 6.019 metri pătraţi, din care un bazin de înot pentru adulţi de 202 metri pătraţi, bazine pentru tobogane de peste 200 de metri pătraţi, un ‘lazy river’ de 102 metri pătraţi, un bazin cu elemente de joacă de 41,10 metri pătraţi, 1.250 metri pătraţi de piscină bazin, 241 de metri pătraţi de piscină pentru relaxare şi distracţie, 1.256 de metri pătraţi suprafaţă bazin cu valuri, 201 metri pătraţi suprafaţă bazin pentru copii – piscină tematică, 460 de metri pătraţi suprafaţă bazin cu apă pentru copii şi mobilier pentru joacă şi turnuri cu tobogane. De asemenea, se vor amenaja 2.306 metri pătraţi de terenuri de sport – fotbal pe plajă, tenis cu piciorul şi volei pe plajă. AGERPRES