Primăria Constanţa asigură gratuitate pe mijloacele de transport în comun pentru toţi angajaţii din sistemul medical

Cadrele medicale, angajaţii farmaciilor şi persoanele care asigură serviciile de curăţenie în unităţile sanitare beneficiază, începând cu 6 aprilie, în municipiul Constanţa, de gratuitate pe mijloacele de transport public în comun, a informat administraţia locală.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de municipalitate, “primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, a convocat astăzi Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă pentru acordarea de acces gratuit la transportul public în comun personalului care activează în domeniul sănătăţii, în continuarea măsurilor ce au ca scop prevenirea răspândirii noului coronavirus şi protejarea populaţiei”.

Astfel, conform sursei citate, începând cu 6 aprilie şi până la sistarea stării de urgenţă, beneficiază de gratuitate la transportul public în comun următoarele categorii de persoane, în baza legitimaţiei de serviciu sau a adeverinţei eliberate de angajator: a) cadrele medicale şi personalul auxiliar din sistemul public şi privat, din cadrul spitalelor, dispensarelor, cabinetelor medicale şi al întregii infrastructuri medicale, inclusiv laboratoarele medicale din cadrul Ministerului Sănătăţii şi din cadrul Ministerului Educaţiei; b) angajaţii farmaciilor din municipiul Constanţa; c) persoanele care asigură serviciile de întreţinere şi curăţenie în aceste locaţii.

“Sistemul nostru spitalicesc reprezintă prioritatea numărul unu în acest moment. Oameni care salvează vieţi în fiecare oră, în fiecare minut. Suntem alături de ei şi facem tot ce putem pentru a sprijini eforturile echipelor medicale. Pentru eroii din linia întâi: Constanţa vă vede, vă respectă şi vă mulţumeşte!”, se mai menţionează în comunicat. AGERPRES