Sistemul de bike-sharing va fi din nou funcţional, în municipiul Constanţa, începând cu 1 martie, cetăţenii având acces, în mod gratuit, la cele 390 de biciclete puse la dispoziţie de primărie, a informat miercuri administraţia locală.

Potrivit Primăriei Constanţa, „Black Sea Bike – Diversification of the tourism services in Constanţa – Balchik cross border region by bike – BSB” s-a dovedit a fi un proiect de succes. Anul trecut au fost emise peste 9.000 de carduri şi s-au efectuat 43.700 de trasee. În lunile de iarnă, când utilizarea bicicletelor puse la dispoziţie de municipalitate a fost întreruptă, bicicletele au fost verificate din punct de vedere tehnic.

„Pe 1 decembrie 2019 sistemul de bike-sharing a fost întrerupt. În tot acest timp s-a făcut o revizie a staţiilor şi a bicicletelor, pentru ca totul să funcţioneze în parametri optimi odată cu venirea primăverii”, reiese dintr-un comunicat de presă transmis de Primăria Constanţa.

Conform sursei citate, orice turist sau localnic poate solicita, în mod gratuit, pe baza cărţii de identitate, de la ghişeele de informaţii din cadrul agenţiilor SPIT, un card de utilizator. AGERPRES