Peste 30 de noi locuri de joacă vor fi amenajate de Primăria Constanţa în urma sugestiilor primite de la cetăţeni, municipalitatea reuşind să identifice loturile necesare, a anunţat administraţia locală. Locurile de joacă vor fi înfiinţate în toate zonele oraşului.

„În urma sugestiilor trimise de locuitori în ultimii ani la Primăria Constanţa, dar şi în urma identificării unor spaţii de către autoritatea locală, în municipiul Constanţa vor fi amenajate 35 noi locuri de joacă în toate zonele oraşului”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Primăria Constanţa.

Potrivit sursei citate, cele 35 de spaţii au fost împărţite în 3 loturi de 10, 7, respectiv 18 locuri de joacă, iar în momentul de faţă fiecare dintre ele se află în diferite etape pentru proiectare: la cel cu 10 locuri de joacă se finalizează întocmirea studiilor de fezabilitate, pentru cel cu 7 locuri se obţin certificatele de urbanism, iar în cazul celui cu 18 locuri de joacă, în scurt timp se va semna contractul pentru proiectare. Odată încheiată această etapă, urmează să se achiziţioneze execuţia lucrărilor şi să se treacă la munca pe teren.

„Cert este că municipiul Constanţa va avea mai multe locuri de joacă moderne, cu elemente cât mai variate, ce vor fi amenajate ţinându-se cont, în primul rând, de siguranţa celor mici. Toate vor avea covor turnat din materiale care să atenueze impactul în cazul unor incidente”, a mai informat municipalitatea. AGERPRES