Primaria Cluj nu va aproba constructii cu fose septice in zona

apostu_sabin.jpgPrimarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, si-a anuntat, luni, intr-o conferinta de presa, intentia de a nu mai da autorizatii de construire in zona verde Faget decat in cazul in care vor fi realizate si statii de epurare la case si nu fose septice, ca pana acum.

Sorin Apostu a explicat ca fosele septice permit infiltrarea substantelor organice si a microorganismelor provenite din dejectii in sol si in ape, ceea ce este foarte daunator pentru mediu.

“In acordarea avizelor si autorizatiilor pentru constructii in Faget ne-am bazat foarte mult pe avizul de mediu, dar am vazut ca acesta se da foarte usor. Atunci, am decis sa intram cu niste reglementari prin care sa autorizam constructiile in Faget, unde ar trebui sa se faca numai case de vacanta, dar multe case sunt locuinte permanente”, a declarat Sorin Apostu.

El a mai spus ca decizia sa a fost luata si ca urmare a faptului ca retelele de canalizare si aductiune a apei in zona Faget, care se deruleaza prin programul ISPA, ar urma sa fie incheiate abia in anul 2013. Zona verde Faget a fost una de agrement, unde, insa, in ultimii ani s-au construit foarte multe case, zona respectiva fiind una cu cele mai scumpe terenuri din oras.