Primăria Cluj-Napoca a relansat licitația pentru construcția Park&Ride în apropierea aeroportului, cu peste 800 de locuri de parcare, după ce aceasta fusese anulată la finalul anului trecut.

În 2022, contractul a fost neinteresant pentru constructori, după ce o singură asociere de firme a depus ofertă în cadrul licitației pentru realizarea unei facilități de tip park and ride pe un teren din apropierea Aeroportului Cluj. Contractul care era inițial de peste 50 de milioane de lei nu a trezit interesul, așa că Primăria a fost nevoită să majoreze substanțial finanțarea în ianuarie 2023. Acum, valoarea estimată a contractului este de aproape 63 de milioane de lei (62,935,915.54 RON). Potrivit SEAP – Sistemului Electronic de Achiziții Publice, termenul limită pentru depunerea ofertelor este 27 martie 2023.

Proiectul prevede amenajarea unei parcări de tip park&ride în zona aeroportului, cu 863 de locuri de parcare, accese auto și pietonale și stație de bike sharing. Șoferii care ajung la Cluj-Napoca din alte localități își vor putea lăsa mașina în parking și să își continue deplasarea în oraș cu ajutorul mijloacelor de transport în comun.