Primăria Cluj-Napoca a curăţat zăpada cu ajutorul persoanelor asistate social

Persoanele asistate social au curăţat, luni, zăpada de pe trotuarele din central municipiului Cluj-Napoca în urma unei acţiuni demarate de primărie. Potrivit unui comunicat al Biroului de presă al primăriei, municipalitatea a apelat la persoanele asistate social pentru deszăpezire deoarece ele au obligaţia de a presta muncă în folosul comunităţii.

‘Această activitate va continua şi în zilele următoare, pentru a asigura clujenilor siguranţa circulaţiei pe trotuarele din zona centrală, unde există clădiri deţinute de municipalitate. De asemenea, Primăria municipiului Cluj-Napoca face un apel către persoanele fizice, juridice şi asociaţiile de proprietari să îndepărteze zăpada şi gheaţa de pe trotuarele şi aleile aflate în imediata apropiere a imobilelor pe care le deţin sau în care îşi desfăşoară activitatea’, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, în caz contrar, clujenii riscă amenzi cuprinse între 500 şi 1.000 de lei. Zilele trecute au fost aplicate 529 de amenzi, în valoare totală de 264.500 de lei, celor care nu au curăţat zăpada din faţa casei sau a sediului firmei. În ceea ce priveşte deszăpezirea stradală, în tot oraşul au fost folosite 350 de tone de material antiderapant şi 32 de utilaje.AGERPRES