Primăria municipiului Carei oferă asistenţă juridică tuturor persoanelor din oraş care vor dă dea în judecată societatea Electrica, după ce peste 9.000 de persoane au rămas trei zile fără curent electric. Potrivit unui anunţ postat miercuri pe site-ul Primăriei Carei, persoanele care au avut de suferit în urma sistării furnizării de curent în perioada 31 decembrie 2014 – 2 ianuarie 2015, au posibilitatea de a solicita furnizorului Electrica SA daune morale şi după caz, daune materiale.

„În acest sens, consiliul local sprijină acţionarea în instanţă a serviciilor de energie electrică, în numele şi în interesul cetăţenilor, prin asistenţă juridică. Informăm locuitorii – persoane fizice, cât şi persoanele juridice – din zonele afectate de pana de curent, că stăm la dispoziţia dvs. pentru iniţierea procedurilor legale în vederea recuperării pe cale judecătorească a despăgubirilor pentru prejudiciile cauzate”, se arată în anunţ. Persoanele interesate trebuie să completeze un formular şi să-l transmită Primăriei.

Aproximativ 3.000 de consumatori, însumând peste 9.000 de persoane, au rămas fără curent electric din seara zilei de 31 decembrie 2014 până în 2 ianuarie 2015 din cauza unor avarii repetate la linia de alimentare. Electrica a intervenit cu trei echipaje, anunţând că intervenţia a fost dificilă din cauza liniei vechi şi a temperaturilor scăzute. Primarul Careiului, Eugen Kovacs, a afirmat că reţelele electrice sunt foarte vechi, şi a solicitat reprezentanţilor Electrica de mai multe ori să le modernizeze. AGERPRES