Primăria Caransebeş va amenaja drumuri agricole, cu ajutorul banilor europeni

drum-pamant.jpgCăruţele, tractoarele şi utilajele agricole nu vor mai circula pe drumurile naţionale şi europene care tranzitează municipiul Caransebeş, cu ajutorul fondurilor europene. Aproximativ şase kilometri de drumuri agricole asfaltate vor fi realizate în trei zone ale oraşului, atât pentru decongestionarea traficului urban, cât şi pentru a facilita accesul la terenurile din împrejurimi. Proiectul va fi, însă, benefic şi pentru potenţialii investitori, a declarat, luni, primarul Caransebeşului, Marcel Vela.

Agricultorii vor putea ajunge la loturile pe care le deţin mai repede şi în siguranţă, fără să încurce traficul rutier de pe arterele principale din oraş, pentru că autorităţile investesc un milion de euro pentru realizarea unor drumuri agricole.

Municipiul Caransebeş a accesat bani europeni, pentru a realiza drumuri agricole, astfel încât circulaţia tuturor utilajelor agricole să fie deviată de pe drumurile de interes local, drumurile judeţene, naţionale şi europene. ”În satul aparţinător, Jupa, vom realiza un drum agricol care va face legătura între vatra cartierului, cu pasaj peste calea ferată şi legătura cu zona limitrofă comunei Păltiniş. În acelaşi timp, în prezent se execută lucrările pentru amenajarea unui drum agricol, asfaltat, în zona Racoviţă, în prelungirea străzii Al. I. Cuza, pe lângă staţia de epurare, până la pasajul de la centura ocolitoare de peste râul Timiş, în direcţia Timişoara. Un al treilea tronson pe care îl vom începe pentru a fi amenajat ca drum agricol este în prelungirea străzii Ştefan Jianu din cartierul Pipirig, pentru a lega zona estică agricolă a Caransebeşului, de zona centurii ocolitoare a municipiului”, a afirmat Marcel Vela. Cu pământul rezultat în urma decopertării va fi acoperită zona mlăştinoasă de la una dintre ieşirile din municipiu, pentru a fi transformată în platformă industrială.

Finanţarea este asigurată prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală. Suma de un milion de euro acoperă atât cheltuielile efective pentru realizarea drumurilor, cât şi refacerea cadrului natural afectat de lucrări. AGERPRES