anghel ghe.jpgPrimaria Caracal este in litigiu cu afaceristul local Remus Radoi, implicat in mai multe conflicte cu romii din oras, motivul litigiului fiind o constructie ridicata fara respectarea autorizatiei.

Primarul municipiului Caracal, Gheorghe Anghel, a declarat luni, ca Remus Radoi a ridicat in oras o cladire care nu respecta autorizatiile de constructie si incepand de anul trecut administratia locala l-a sanctionat cu amenzi pe Radoi si l-a somat sa stopeze constructia, ajungandu-se la instanta.

„In 2008, Primaria Caracal l-a sanctionat pe Remus Radoi cu amenda de 2.000 de lei pentru nerespectarea autorizatiei de constructie si l-a somat sa stopeze lucrarile la imobil. Radoi a refuzat sa plateasca amenda si a continuat sa lucreze la cladire, un imobil de birouri cu trei etaje destinat unui centru de presa. Pentru ca nu a intrat in legalitate, Radoi a mai fost inca o data sanctionat, cu 10.000 lei, tot pentru nerespectarea autorizatiei, deoarece cladirea nu corespunde proiectului pentru care a primit autorizatie de constructie. Din nou i s-a cerut sa stopeze lucrarile si a fost facuta si plangere penala la Parchet, dar Parchetul de pe langa Judecatoria Caracal i-a dat ca solutie neinceperea urmaririi penale” – a explicat Gheorghe Anghel.

Potrivit acestuia, Radoi a contestat amenda data de Primaria Caracal si la instanta de fond cererea lui a fost admisa iar primaria a facut recurs.

„In aceasta toamna trebuie sa se judece recursul. Intre timp, Primaria Caracal se pregateste sa il actioneze in instanta pe Radoi si pentru a-l determina sa refaca imobilul potrivit proiectului initial” – a adaugat Anghel. Primarul a mai declarat ca Radoi este cunoscut in Caracal pentru ca are numeroase conflicte cu diverse persoane si pentru ca este agresiv. Anghel sustine ca Radoi a agresat si politisti, chiar si un primar din Redea, dar nici politistii, nici edilul nu au depus plangere impotriva lui.

„Radoi a agresat multa lume, a batut si politisti si pe primarul Dan Bala din Redea, dar niciunul nu a depus plangere, pentru ca stiau ca este protejat mai sus. O demonstreaza si faptul ca Parchetul Caracal da neurmarire penala de cate ori Radoi e implicat in vreun scandal” – a afirmat Gheorghe Anghel. El considera ca in oras cetatenii nu se vor simti in siguranta pana cand nu vor veni sa se ocupe de cazul in care e implicat Radoi anchetatori din afara judetului Olt.

„Cred ca in acest caz daca nu vor fi aduse pentru efectuarea anchetei si solutionarea dosarului persoane cu experienta din afara judetului, care nu au legaturi de niciun fel cu protejatii de aici, nu se va face nimic. Daca persoanele care au tulburat linistea orasului vor ramane nesanctionate, cetatenii din Caracal nu se vor mai simti in siguranta” – a conchis primarul.

Luni, la Caracal, au fost facute descinderi la domiciliile unora dintre cei implicati in conflictul din noaptea de sambata spre duminica si au fost retinute patru persoane, care urmeaza sa fie prezentate instantei de judecata cu propunerea de arestare preventiva. Alte doua persoane au fost retinute duminica si mai sunt cautate in acelasi scop inca sase persoane, care au vrut sa loveasca un cordon de forte de ordine cu furci si sabii. Toti cei retinuti sunt acuzati de asociere in vederea comiterii de infractiuni, de tulburarea ordinii si linistii publice si de ultraj contra bunelor moravuri. Ei au vrut sa il agreseze sambata seara pe afaceristul local Remus Radoi. El este audiat in acest dosar si daca anchetatorii ajung la concluzia ca este si el vinovat de producerea incidentelor mentionate, va fi acuzat. Pana acum Remus Radoi a mai fost acuzat de ultraj in cinci dosare si a mai fost cercetat pentru nerespectarea regimului constructiilor.