Consiliul General al Capitalei a aprobat încheierea unui protocol de colaborare între Municipiul Bucureşti şi Compania Naţională de Căi Ferate „CFR”, în vederea pregătirii şi implementării proiectului „Introducerea şi, ulterior, dezvoltarea serviciilor de tren urban şi metropolitan Bucureşti – Ilfov”.

Primarul general, Nicuşor Dan, a explicat că încheierea acestui protocol va permite Primăriei Capitalei să realizeze un studiu de fezabilitate privind amplasarea staţiilor pe traseul trenului metropolitan între: Gara de Vest şi Gara de Nord, între Gara de Nord şi Gara Obor şi între Gara de Vest şi Gara Obor.

El a estimat că Municipalitatea va cheltui între 200.000-500.000 de euro pentru fiecare dintre cele 10 staţii, iar studiul de fezabilitate referitor la realizarea acestor staţii va costa între 200.000 – 500.000 de lei.

Nicuşor Dan a menţionat că până în prezent Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public a realizat un studiu de prefezabilitate referitor la întreaga reţea CFR din Ilfov, dar că acest document nu include şi o serie de calcule economice.

„Ministerul Transporturilor, prin CFR, are în curs de elaborare un studiu de fezabilitate început în aprilie, cu termen de finalizare 24 de luni, pentru întreaga structură CFR. Deci, la jumătatea anului 2024 CFR va şti care este planul de investiţii pentru modernizarea liniilor. Noi dorim să facem un studiu de fezabilitate – care să nu se refere la linii, ci la staţii – pentru acele linii care pot să fie folosite cu o viteză rezonabilă la momentul acesta. Şi aceste linii sunt cele din zona de vest, între Gara de vest şi Gara de Nord – şi aici e interesant pentru că e vorba de cartierele noi care s-au construit în Prelungirea cartierului Militari, în zona de vest – şi între Gara de Nord şi Gara Obor – şi aici este interesant pentru că aceste linii trec prin zona de birouri de la Pipera. Deci intenţia noastră, la acest moment – în care doar aceste linii din zona de vest şi de nord pot să fie folosite la o viteză rezonabilă – este să amplasăm linii de tren între Gara Vest şi Gara de Nord, între Gara de Nord şi Gara Obor şi între Gara de Vest şi Gara Obor”, a precizat primarul general.

Nicuşor Dan a menţionat că Primăria Capitalei trebuie să încheie un protocol cu CFR în vederea studiului de fezabilitate, deoarece realizarea studiului presupune măsurători în perimetrul care aparţine CFR. AGERPRES