Primăria Capitalei vrea să interzică parcarea autoturismelor în vederea comercializării

Viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu a anunţat că urmează să fie elaborat un proiect de hotărâre de Consiliul General în baza căruia ar putea fi interzisă parcarea autoturismelor în vederea comercializării. Precizările au fost făcute în cadrul unei dezbateri publice privind Planul de Mobilitate Urbană Durabilă Bucureşti-Ilfov 2016-2030, în contextul în care unul dintre cetăţenii prezenţi a dorit să ştie când vor fi eliberate de maşini trotuarele din Capitală.

Această politică de eliberare a trotuarelor de maşinile care parchează neregulamentar a început, însă avem un dialog cu conducătorii auto, considerând că trebuie să discutăm cu ei gradual, să începem o activitate de conştientizare şi să nu trecem direct la sancţionare. Ceea ce vă pot spune este că se creionează, în acest moment, în Consiliul General, o hotărâre care va reglementa mai bine această situaţie, dar ca premieră este interzicerea parcării autoturismelor în vederea comercializării“, a explicat Aurelian Bădulescu.

El a precizat că, în cursul zilei de miercuri, la zona de graniţă dintre Sectoarele 3 şi 4, au fost numărate aproximativ 125 de autoturisme expuse spre vânzare. A adăugat însă că maşinile sunt amplasate în acelaşi scop şi în zona Bucur Obor. “Dacă veţi observa, este o tradiţie, mai ales în intersecţiile foarte bine circulate, ca unii concetăţeni să îşi expună maşinile în vederea vânzării. Trebuie să înţelegem că vânzarea unui autoturism se face într-un târg – dacă ne dorim – sau în mediul electronic, expunând vânzarea acestuia într-un ziar sau pe un site. Nu mai putem tolera această situaţie. (…) Încercăm să discutăm cu fiecare conducător în parte, să înţeleagă că trotuarul este pentru pietoni. În măsura în care profilul contravenientului este perseverent, vom trece şi la amenzi”, a adăugat el. AGERPRES