Primarul general Sorin Oprescu a anuntat pe 4 aprilie, cu prilejul amenajarii unui centru multifunctional tip „green house” in Parcul Herastrau, ca doreste sa amenajeze zece asemenea centre in parcurile Capitalei.

Oprescu a avut o intalnire cu sponsorii proiectului care au deschis centrul din Parcul Herastrau, anuntand ca in acest tip de cladiri copiii pot sustine activitati despre invatarea mediului in parcuri, odata cu efectuarea unei plimbari in aer liber cu familia.

„Aceste centre vor fi deschise zilnic si vor putea primi copii sa participe la lectii despre mediu, in timp ce vin cu familia in parc la o plimbare. Aici, ei vor fi supravegheati si indrumati de instructori-pedagogi care le vor preda diverse lucruri. Incercam sa avem zece asemenea centre in Bucuresti”, a explicat primarul general.

Un centru multifunctional de zi pentru copii isi va deschide portile, in aceasta vara, in Parcul Herastrau, in locul unde functiona candva un pavilion expozitional pentru artisti. Amenajarea acestui centru reprezinta implementarea conceptului „green house” in Bucuresti si este o actiune care face parte dintr-un proiect pilot – primul dintr-un program al Primariei Capitalei – care prevede transformarea cladirilor deja existente in parcurile bucurestene si nefolosite la intreaga capacitate, in beneficiul locuitorilor Capitalei. Programul se deruleaza cu sprijinul Asociatiei Green (R)Evolution – partenerul Primariei Municipiului Bucuresti in campania „Capitala creste Verde!” si isi propune transformarea pavilionului intr-o cladire „eco” – o cladire pasiva, cu zero emisii de dioxid de carbon, conform standardelor internationale.