ratb.jpgPrimarul general al Capitalei, Gabriela Firea, va dispune înfiinţarea unui grup de lucru pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă taximetriştii, dar va fi analizată şi posibilitatea creării în staţiile RATB, acolo unde este posibil, de zone unde taximetrele să poată staţiona, a informat PMB miercuri, printr-un comunicat de presă.

Edilul general s-a întâlnit, miercuri, cu reprezentanţi ai Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR), ai Asociaţiei pentru Drepturile Taximetriştilor Independenţi (ADTI), ai Camerei Taximetriştilor, precum şi cu reprezentanţi ai altor operatori privaţi din domeniul transportului public, pentru a identifica problemele generale cu care se confruntă aceştia.

„Voi dispune înfiinţarea unui grup de lucru care să acţioneze permanent pentru ca solicitările venite din partea industriei dumneavoastră să fie rezolvate punctual şi într-un timp cât mai scurt. Şi mă refer aici atât la solicitările restante, cât şi la orice alte probleme care pot apărea în viitor”, a declarat Firea, citată în comunicat.

Din grupul de lucru ar urma să facă parte reprezentanţi ai Direcţiei Juridice, Direcţiei Transporturi, Direcţiei de Poliţie Locală şi Control, reprezentanţi ai Poliţiei Locale, Administraţiei Străzilor, dar şi ai structurilor asociative participante la discuţii.

Primarul Capitalei a arătat că unul dintre obiectivele importante pe care Municipalitatea le are în vedere pentru creşterea calităţii serviciilor de transport este crearea de benzi unice pentru RATB, taxi, dar şi autovehicule de intervenţie pentru situaţii de urgenţă, mai mulţi specialişti din cadrul PMB şi Administraţia Străzilor lucrând deja la identificarea arterelor din Bucureşti unde trama stradală permite acest lucru.

Posibilitatea creării în staţiile RATB de zone unde pot staţiona şi taximetriştii va fi analizată de PMB împreună cu Inspectoratul General al Poliţiei Române şi Poliţia Rutieră.

„În cadrul întâlnirii s-au discutat, de asemenea, aspecte legate de contractele de delegare de gestiune în domeniul transportului public de persoane în regim de taxi, dar şi aspecte legate de procedura de preschimbare a autorizaţiilor de taxi în situaţia înlocuirii autoturismului sau a cesiunii, primarul general solicitând în acest sens direcţiilor din cadrul PMB cu responsabilităţi în domeniu să găsească soluţii pentru simplificarea procedurilor de autorizare”, se mai arată în comunicat. AGERPRES