Primăria Capitalei şi-a propus să închirieze apartamente de pe piaţa liberă pentru cazurile sociale

Un proiect de hotărâre care permite Primăriei Capitalei să închirieze locuinţe de pe piaţa liberă pentru cazurile sociale şi de urgenţă se află pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti din data de 30 august.

În prezent, la Primăria Municipiului Bucureşti – Direcţia Patrimoniu – Serviciu Spaţiu Locativ sunt înregistrare un număr mare de solicitări privind cererea de locuinţe sociale. (…) Având în vedere că există un număr mare de solicitări şi un deficit de locuinţe sociale libere, ca soluţie interimară existentă ar fi posibilitatea demarării procedurilor pentru identificarea de locuinţe de pe piaţa liberă în vederea închirierii de către Municipiul Bucureşti pentru cazuri sociale şi cele de urgenţă“, se arată în expunerea de motive.

Potrivit proiectului, selecţia imobilelor care vor fi închiriate se va face de către o comisie mixtă stabilită prin dispoziţie de primar general, locuinţele urmând să fie atribuite către persoane/familiile aflate pe listele de priorităţi, adoptate în baza hotărârilor CGMB. AGERPRES