Gala de decernare a Premiilor municipiului Bucuresti pentru arta si cultura- sectiunea „Artele spectacolului” va avea loc luni14 decembrie, la Teatrul National de Opereta “Ion Dacian”. Primaria Municipiului Bucuresti va oferi 139 de premii celor care si-au dedicat viata teatrului, pe scena sau in spatele ei.

Printre nominalizati se regasesc nume de prestigiu ale scenei romanesti, precum Olga Tudorache, Rodica Mandache, Mariana Mihut, Rodica Tapalaga, Mitica Popescu, Alexandru Repan, Horatiu Malaele.

Vor fi premiati, de asemenea, artistii si tehnicienii implicati in evenimentul „Bucuresti, cartier de vara”, care a avut loc in vara acestui an, in toate parcurile bucurestene. La propunerile teatrelor, vor fi oferite Premiile Consiliului General – pentru excelenta, intreaga activitate, debut, pentru personalul tehnic, de productie si administrativ – pentru fiecare dintre institutiile de cultura aflate in subordinea primariei si Premiile Comisiei de Cultura a Consiliului General al Municipiului Bucuresti-pentru cel mai bun spectacol, regie, scenografie, coregrafie, muzica, actor si actrita, debut, secretariat literar, management, parteneriat si premiul de excelenta. Va fi decernat, de asemenea, Marele Premiu al Municipiului Bucuresti. Gazdele serii vor fi actorii George Ivascu si Dorina Chiriac. AGERPRES