Primaria Capitalei organizeaza evenimentul “Bucuresti – Cartier de vara”

Primaria Municipiului Bucuresti prin ArCuB – Centrul de Proiecte Culturale, organizeaza, in perioada 17 iulie – 20 septembrie, evenimentul “Bucuresti – Cartier de vara”.

Conform unui comunicat al ArCub, timp de zece saptamani, de vineri pana duminica, bucurestenii sunt invitati la o plimbare de seara presarata cu spectacole de teatru, manifestari de cultura urbana, concerte, dans si multa voie buna. Parcurile Bazilescu, National, Titanii si Sebastian iau peste vara locul salilor de spectacol, iar zeci de artisti vor oferi “montari de succes”, se arata in comunicat.

Reprezentatiile vor fi sustinute de actorii teatrelor profesioniste din Bucuresti (Bulandra, Nottara, Mic, Evreiesc, Ion Creanga, Excelsior, Tandarica, Opera Comica, Constantin Tanase, Masca si Metropolis), de trupe independente (D’Aya, Spiridusii Povestilor, Teatrul de Magie Andrei Teasca, Pur Anima s.a.), de studentii UNATC si de elevii Scolii de Arta Bucuresti. In serile cand nu e teatru, e muzica: jazz cu A.G. Weinberger, cantecele Bucurestiului de altadata cu Silviu Biris, partituri de opera cu soprana Anca Parlog, muzica medievala cu Truverii.

Un invitat special al evenimentului este Centrul de Tineret al Bibliotecii Metropolitane Bucuresti, care aduce in prim plan proiectul KARTIER. Manifestarea are ca scop promovarea culturii urbane, sub toate formele ei, fie ca ne referim la muzica (rap, electro, rock, folk), la dans (street, break dance) sau la sporturi extreme (rolling, skateing, biking). Evenimentul “Bucuresti – Cartier de vara” este organizat din initiativa Comisiei pentru Cultura a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, PMB prin ArCuB – Centrul de Proiecte Culturale si directiile specializate, in parteneriat cu Primariile Sectoarelor 1, 2, 3 si 5.