Primaria Capitalei incearca revenirea la vechile taxe pentru parcarile de resedinta

Primaria Capitalei va propune la urmatoarea sedinta a Consiliului General al Municipiului Bucuresti revenirea la vechea valoare a taxelor pentru parcarile de resedinta, in urma sesizarilor primite de la bucuresteni si de la reprezentantii mass-media.

Conducerea municipalitatii a reanalizat Hotararea nr. 405 din 16 decembrie 2009 privind stabilirea nivelurilor impozitelor si taxelor locale din Municipiul Bucuresti pentru 2010, capitolul referitor la taxele pentru parcarile de resedinta, si sustine ca aceste taxe au fost majorate la propunerea primariilor de sector.

Totodata, edilii spun ca potrivit Legii nr. 52/2003 privind transparenta decizionala in administratia publica, proiectul de Hotarare a fost supus dezbaterii publice 30 de zile, timp in care nu a fost primita nici o sesizare in legatura cu valoarea taxei pentru parcarea de resedinta.

Primariile de sector au anuntat la inceputul acestui an ca taxele pentru locurile de parcare de resedinta au crescut fata de anul trecut cu peste 100%. Intrebati daca cresterile s-au facut corect, reprezentantii Primariilor de sector au afirmat ca totul s-a calculat in baza hotararii CGMB, fara a exista insa vreo propunere din partea administratiilor locale de majorare a taxelor pentru parcarile de resedinta. AGERPRES