Primarul general al Capitalei, Prof. dr. Sorin Oprescu, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că analizează posibilitatea retrocedării a două spitale, respectiv Spitalul de Dermatologie şi Spitalul Caritas.

Primarul general a admis totuşi ca cele două unităţi ar putea rămâne în aceleaşi locaţii, dacă se vor găsi soluţii cu cei care revendică spitalele iar chiriile nu vor fi foarte mari. O problemă este la Spitalul Caritas pentru care se caută soluţii de repartiţie a medicilor de la secţia de ginecologie-obstretică, pentru celelalte specialităţi au fost identificate locuri în alte spitale.

Cei care revendică Spitalul Caritas au cerut o chirie de 63.000 de lei pe lună, ceea ce nu poate fi suportat de către municipalitate. Primăria ar putea plăti între 2.000 şi 4.000 de euro chirie. Dacă nu se ajunge la o înţelegere cu proprietarii, poate fi găsită o soluţie pentru transferul secţiei de ginecologie-obstretică.

Primarul general al Capitalei a subliniat, totodată, necesitatea asigurării asistenţei medicale pentru elevi şi studenţi. Potrivit acestuia, un studiu realizat printre studenţi în 2004 arăta că din cei peste 100.000 de studenţi 55.000 aveau probleme dentare şi jumătate dintre aceştia erau edentaţi. El a adăugat că există o preocupare şi în continuare în acest an pentru dotarea spitalelor şi se are în vedere chiar achiziţionarea unui PET/CT cu fonduri europene. AGERPRES