Primaria Capitalei a emis, pe 11 iulie, Decizia 351 de suspendare a propunerii 1255 emise de Agentia Nationala de Reglementare a Energiei (ANRE) pentru majorarea cu 12% a tarifului la gigacalorie, a declarat directorul tehnic al Agentiei Municipale de Eficientizare si Reglementare a Energiei (AMERE), Tudor Popescu.
Potrivit acestuia, decizia ANRE este suspendata pana la finalizarea auditului privind calculul tarifului la energia termica, propus de prim-ministrul Calin Popescu-Tariceanu, la intalnirea cu edilii Capitalei.

Prim-ministrul Calin Popescu-Tariceanu a decis, in urma discutiilor cu primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, si cu primarii de sectoare, sa initieze un audit la Electrocentrale Bucuresti pentru a verifica pretul de productie al gigacaloriei.
„Mie mi se pare ca, asa cum se intampla in foarte multe locuri, cheltuielile publice nu suporta un control riguros. De aceea ne intalnim cu costuri exagerate fie in ceea ce inseamna productia de energie termica, fie in ceea ce inseamna costurile pe care le inregistreaza furnizorii de utilitati in general, nu numai RADET. De aceea, i-am propus domnului primar general ca din partea Guvernului sa desemnam o firma de audit la intreprinderea Electrocentrale din Bucuresti pentru a vedea care este structura costurilor si unde se pot face reducerile necesare astfel incat preturile sa nu fie impovaratoare pentru cetateni”, a declarat premierul Tariceanu.

La randul sau, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a sustinut ca are date prin care sa demonstreze ca majorarea pretului gigacaloriei este artificiala. El a precizat ca specialistii primariei vor avea o intalnire in acest sens cu ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian.